Contact
Contact

Coating als extra zekerheid bij extreme weersomstandigheden

Kennis sportveldgrassen
Steeds vaker moeten we sportvelden in- of doorzaaien onder uitdagende weersomstandigheden. Zaadcoating is hierdoor belangrijker dan ooit.

Het toevoegen van een coating om het graszaad een extra voorsprong te geven in kieming en ontwikkeling, is niet nieuw. Maar de technologie heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan en dat zie je ook aan de toepassing van de Advance coating op de Advanta sportveldgrassen.

De afgelopen jaren zien we steeds vaker weersextremen. In de zomer worden hoge temperaturen en droge periodes afgewisseld met hevige regenval. De winters kunnen zacht zijn, maar vorst komt af en toe toch nog om de hoek kijken. Dat vraagt om een sterke grasmat, die goed reageert op verschillende weersomstandigheden. Door te kiezen voor graszaad met de zaadbehandeling Advance geef je aan de start een extra verzekering mee voor de kieming en ontwikkeling van ieder zaadje, juist bij omstandigheden die niet ideaal zijn voor de grasmat.

Zaadbehandeling is altijd effectief

Een zaadcoating is altijd effectiever dan het toepassen van een bepaald middel op de grasmat ná het zaaien. Dat is ook logisch, want een coating zit óp het graszaad en werkt precies daar waar het nodig is. De Advance coating zorgt voor een gelijkmatige kieming, omdat op elk zaadje een ‘filter’ zit, pakt hij het vocht heel gelijkmatig op. Door de elementen die in de coating worden meegegeven, ontstaat een sterke kiemplant. Dat betekent tevens dat er een sterker wortelgestel is en de plant minder gevoelig is voor ziektes. Een goede start en ontwikkeling resulteren in een stevige, sterke grasmat, die goed tegen droogte kan.

Coating met drievoudige werking

De wortelstimulerende zaadcoating Advance is speciaal ontwikkeld om gras dieper en intensiever te laten wortelen. Door de combinatie van essentiële mineralen, planthormonen en biostimulatoren en enzymatische stoffen geeft de Advance coating het graszaad een gegarandeerde voorsprong mee. Het resultaat? Een stevig verankerd sportveld met supersterke grip.

Gunstig bij organische meststoffen

De belangstelling voor het gebruik van organische meststoffen op de sportvelden neemt toe. Goed om te weten, is dat graszaad met coating daar goed mee samen gaat. Advance coating stimuleert het bodemleven rond het graszaad en met een actief bodemleven kunnen meststoffen beter worden omgezet in beschikbare mineralen. Een win-win situatie dus!

Meer weten of
advies op maat?

Samen maken we jouw groenproject een succes

Bekijk onze sportveldgrassen met Advance zaadcoating:

Meer over sportveldgrassen