Contact
Contact

Advance DDS precisiezaai

Kennis sportveldgrassen
Met slim zaaien van innovatieve zaadtechnologie kunnen we het aandeel veldbeemdgras in sportvelden enorm vergroten. Meer veldbeemd betekent een stabielere grasmat, die veel meer speeluren aankan.

De Advance DDS formule benut de sterke eigenschappen van Engels raaigras én veldbeemdgras optimaal. Resultaat: sterkere, meer duurzame sportvelden, een dichtere zode en het antwoord op sportveldbeheer volgens de Green Deal sportvelden.

Advance coating haalt meer uit veldbeemdgras

Meer veldbeemdgras in de zode is de sleutel tot meer speeluren op sportvelden. Veldbeemd vereist echter een andere zaaidiepte en dosering dan Engels raaigras. Advanta en Vredo brachten in 2016 de oplossing: Advance DDS. Sportveldbeheerders en cultuurtechniek hebben het concept omarmd en vele velden zijn inmiddels met Advance DDS doorgezaaid, met fantastische resultaten.

De meerwaarde van veldbeemdgras

Een hoog aandeel veldbeemdgras in de zode is wat iedere sportveldbeheerder graag ziet. De meerwaarde van deze grassoort wordt alleen maar groter:

  • fungeert met ondergrondse uitlopers als betonijzer in de zode
  • herstelt snel van speelschade
  • goed wintervast en droogtetolerant
  • gaat efficiënt om met water en nutriënten

Engels raaigras en veldbeemdgras worden met DDS elk op hun optimale zaaidiepte en -dichtheid gezaaid. De unieke Advance zaadcoating op beide grassoorten zorgt voor een extra vlotte kieming en vestiging. Al op dag 9 staat niet alleen het Engels raaigras, maar ook het veldbeemdgras boven!

In de video een volledige uitleg van de werking:

Meer speeluren met DDS precisiezaai

dds zaaien

Meer weten of
advies op maat?

Samen maken we jouw groenproject een succes